Наемите на луксозни имоти в Централен Лондон са отчели спад с 7.4% за първите три месеца на тази година, което е второто рекордно понижение за тримесечен период, пише Europa-re.com.

В момента те са с 18.2% по-ниски спрямо същия период на миналата година, като достигат нивата от през септември 2000 г. Търсенето на имоти под наем се е повишило с 20% за последната една година.

Най-голямо понижение (с 11%) за периода са отчели най-скъпите имоти, чийто седмичен наем надвишава 1 500 паунда.

Наемите на луксозните имоти в Централен Лондон отчетоха драстично понижение за последните 6 месеца, като през последното тримесечие на 2008 г. се понижиха с 9.6%, става ясно още от изнесените данни.

Все пак понижението не е едно и също при всички имоти. Жилищата с наем до 500 паунда на седмица отчитат понижение с 6.7% и с около 10.8% за цялата изминала година. Търсенето на тези по-евтини жилища в британската столица е по-интензивно от началото на тази година, в резултат на ограничения бюджет, с който повечето хора разполагат, посочват брокери.

Очаква се наемите да се стабилизират през следващите едно-две тримесечия, като в много райони не е изключено да се понижат още, прогнозират експерти.