Общо 15 от 20-те служители на American International Group (AIG), които са получили най-големите бонуси, са се съгласили да върнат напълно средствата, информира Reuters, цитирайки главният прокурор на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който разследва изплащането на 165 млн. долара бонуси в компанията, която беше спасена от правителството.

Куомо се надява да възстанови 80 млн. долара от бонусите изплатени на американци, или около поливната от 165-те млн. долара раздадени от застрахователната компания на 15 март.

Общо 50 млн. долара от бонусите раздадени на служители на подразделението за финансови продукти на компанията са били върнати по изчисления на Куомо, който подложи под натиск AIG и други банки и компании по отношение на бонусите.

Девет от 10-те служители на AIG на ръководни позиции, които са получили най-големите бонуси, са се съгласили да ги върнат казва Куомо. Около 80 млн. долара са изплатени на американци, докато останалите средства са извън юрисдикцията на САЩ.

Вчера Куомо заяви, че е имал намерение да направи публично достояние имената и някои подробности за получателите на бонусите, но преценява въпроса със сигурността им, след като някои служители на компанията вече са получили смъртни заплахи.

Ако даден служител върне получените средства, не смятам, че името му трябва да бъде огласено публично, казва Куомо, уверявайки, че тези хора ще изчезнат от списъка му.