Седмица след края на международното изложение MIPIM, българските участници отговориха на въпроси на Optimum Center International, организатор и координатор на българския щанд.

„За нас изложението беше един уникален шанс да се представи страната ни като алтернатива на други по-популярни дестинации и интересът на инвеститорите показа разбиране и нагласа за участие в проекти в страната. Оттук нататък шансът е в наши ръце - или да го пропилеем, или да го оползотворим," заяви Мирослав Язов - упр. на "ЯЗОВ" ООД.

Веселин Генчев - изп. директор на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ пък сподели: „За нас MIPIM е събитие, а не просто поредното изложение за недвижими имоти. Имахме възможността в тази трудна ситуация да срещнем топ мениджъри на световни компании с дългогодишен опит в областта на недвижимите имоти."

Смятам, че се създаде наистина впечатление за представяне на България като дестинация за инвестиции посредством едни от най-добрите проекти в сферата на недвижимите имоти.

„Огромно впечатление направи това, че въпреки голямата конкуренция, независимо от световната криза, всички компании, с които ние се срещнахме, бяха готови за бизнес," каза Стойчо Кълвачев - мажоритарен собственик на Кълвача АД.

„MIPIM е уникален форум, където си дават среща предприемачи, инвеститори, проектанти, финансиращи институции, регулиращи бизнеса организации, местни и държавни власти," каза още Калчев.

Интерес към бизнес проектите на дружеството - Бизнес Парк Пловдив и Прайм Бизнес Център, проявиха инвеститори от Русия, Гърция, Белгия, Австрия, Италия и САЩ. Паралелно с това крайни клиенти, предимно от Русия и Гърция, показаха своите лични инвестиционни намерения към Българското Черноморие, заяви Светослав Младенов които е изп. директор на Прайм ПропъртиБГ АДСИЦ

Според Юри Катанов - изп. директор на "Алфа дивелопмънтс" ЕАД - определено към момента интерес предизвикваха имотите, генериращи доходи, тъй като при тях има намален инвестиционен риск, както и към проектите за хотели в големите градове на страната. За големите инвеститори разликата от 5 или 10% не е толкова важна.