Сам да си определиш сметката

Собствениците на ресторанта "Потъджър" в тексаския град Ню Арлингтън предлагат на клиентите си да плащат за основното блюдо в менюто за деня толкова, колкото те самите поискат.
Ресторантьорката Синтия Чипъндейл заяви пред журналисти, че с помощта на необичайната рекламна акция иска да върне клиентите в заведението си, които е изгубила заради световната финансова криза.
Всичката храна в ресторанта е екологично чиста, продуктите се отглеждат на местна почва. Собственичката и готвачите връчват на клиентите си плик и те плащат толкова, колкото според тях струва блюдото или колкото могат да платят.
Въпреки, че средно на блюдо се регистрира загуба от около долар, ресторантьорите се решили да спечелят клиентелата си "чиня по чиния"!
Новата система на заплащане бе въведена преди три седмици и в ресторант "Mireya" В Барселона, като собственикът му твърди, че оттогава печалбата на заведението е нараснала. Нито един от клиентите не е злоупотребил с доверието на ресторантьора.
Миналия месец сами да определят размера на сметката, която искат да платят, предложи и лондонският ресторант Little Bay. Там обаче отстъпката се отнася до цялото меню.
Източник: БНТ
Още по темата: