Вчера в Пловдив, на мястото на изграждане на Мол Марково Тепе, се проведе церемония по повод тържественото вграждане на темелите в основите на бъдещия мол.

Участие в събитието взеха Яков Нив - управител на фирма „Мелина", инвеститор на проекта, Александър Константинов - зам. кмет на гр. Пловдив; Мануел Мануелян и Веселин Русев - главни архитекти на сградата, инж. Евгени Кераджийски - представител на фирма "Хидрекс", г-н Александър Вълков от "Консултантска Инженерна група", осъществяваща строителен и консултативен надзор на обекта.

На събитието бе припомнена пресконференцията от 7 октомври 2008 г., когато бяха официално отредени четири темела, в които бяха поставени следните документи: в първия - акта за строежа, положен от Яков Нив - инвеститор на проекта, който освен документа, постави и пет монети - две юбилейни и три нумизматични; във втория камък бяха поставени чертежите на проекта от арх. Мануел Мануелян и арх. Веселин Русев; в третия - председателят на Общинския съвет на гр. Пловдив Илко Илиев положи кристално лого на бъдещия мол, а в четвъртия - писменото свидетелство за даренията, направени от фирма „Мелина" през последната година постави главния архитект на гр. Пловдив.

Основен акцент на събитието беше финалното затваряне на последния темел, съдържащ Акта за строеж на Мола, списъците с имената на всички гости и посланието към поколенията на г-н Славчо Атанасов, кмет на Община Пловдив.

Преди официалното полагане на последния темел, зам. кмета на гр. Пловдив - г-н Александър Константинов произнесе кратко слово и като представител на г-н кмета, предаде и положи в темела посланието му към идните поколения, запечатено в специално изработена метална капсула, за да устои на предизвикателствата на времето.