Финансова група Капман стартира предлагането на нов продукт, даващ достъп до глобалните фондови, стокови и валутни пазари - "Капман Трейдър".

Платформата за търговия предоставя огромен избор на инструменти от всички големи финансови центрове в света, включително валути, акции, индекси, сектори и съкровищни боновe. "Капман Трейдър" предлага много атрактивни спредове и котировки, както и позволява държане на позиции в акции и индекси за дълъг период от време при конкурентни цени.

Услугата е денонощна, предлагайки търговия на над тридесет локални и международни пазари, с удължени търговски сесии за определени финансови инструменти. Това, в комбинация с професионалната многофункционална платформа, предоставяща моментно изпълнение на поръчките, онлайн бек-офис поддръжка, новини в реално време от водещи доставчици, както и множеството техническите инструменти, превръщат "Капман Трейдър" в надежден, висококачествен и конкурентен продукт.

"Продължаваме да се стремим да отговаряме на нуждите и изискванията на клиентите ни, като се стараем постоянно да обогатяваме широката палитра от финансови продукти и услуги, която предлагаме.", заяви Николай Ялъмов, председател на Борда на Директорите на финансова група Капман, по повод стартирането на новата платформа.

"В условията на финансова криза и при силно намалелите обеми на търговия на Българска Фондова Борса е съвсем логично инвеститорите да насочват вниманието си към развитите финансови пазари, където могат да търгуват с разнообразни финансови инструменти и да печелят дори при падащ пазар. Вярвам, че "Капман Трейдър" ще отговори на потребностите на клиентите ни и ще привлече инвеститорския интерес."

Форекс пазара е най-ликвидният в света, с дневен оборот над 3.2 трилиона долара дневен оборот, който сам по себе си превишава над 10 пъти дневния оборот на всички стокови и фондови борси взети заедно. Като такъв, той е и един от най-предпочитаните от спекулативно настроените краткосрочни инвеститори заради високата ликвидност и волатилност.

От своя страна договорите за разлика дават всички предимства на търговията на базов актив плюс възможността за къси продажби и използването на марджин. Освен това дават възможност за спекулативна търговия с фючърси за суровини, при които изискванията за обезпечение при реално търгуем контракт са много високи, правейки ги недостъпни като инструмент за крайния потребител.

"Капман Трейдър" дава възможност за форекс търговия, достъп до спот и форуърд пазар на валути и благородни метали, както и търговия с договори за разлика (CFD) върху индекси, фючърси върху индекси, валутни фючърси, валутни индекси и сектори. Платформата позволява търговия с над 3 000 различни инструмента и достъп до повече от 30 локални и международни пазари.