Голяма част от служителите в британските банки са били посъветвани да се обличат в сряда и четвъртък следващата седмица по такъв начин,че да не личи, че работят в Ситито, ако не могат да избегнат напълно протестите и останат да работят по домовете си, пише "Гардиън". По-високопоставените банкери са посъветвани да не напускат офисите си по време на форума на Г-20 заради заплахата от насилие при протестите на антиглобалисти.

Всичко това става след като вчера вандали изпочупиха прозорците на дома в Единбург на бившия управител на "Роял банк ъф Скотланд" Фред Гудуин, който не се отказа от огромната си пенсия, въпреки че държавата спаси банката от фалит. Вандалите повредиха сериозно и "Мерцедес"-а на Гудуин.

Мнозина в Ситото смятат, че агресивното отразяване в медиите на финансовата криза представлява реална опасност за служителите в банковия сектор. Виден банкер миналата седмица заяви, че "светът живее в ера на демонизиране на финансовите услуги".

Световните лидери, включително Барак Обама, започват да пристигат в началото на следващата седмица в британската столица за срещата на Г-20, която ще започне в четвъртък 2 април в Източен Лондон, припомня "Гардиън".

Източник: БТА