Първа инвестиционна банка предоставя възможност на всички свои клиенти да посетят банков клон и да предоговорят безплатно своите кредити, съобщиха от финансовата институция за Profit.bg.

Банката дава възможност за избор при предоговарянето на кредитите, като има възможност за определяне на по-малки погасителни вноски или ползване отново на гратисен период до 12 месеца, като в този период се заплаща само лихва, без погашения по главницата. Предложението важи за потребителски и ипотечни кредити.

Новата програма на кредитната институция стартира от 27 март (петък). Предложението да се договорят горните облекчения, без обичайната за това комисионна, важи до 30 юни 2009 г. От сайта на банката се виждам че комисионните варират от 1-1.5% от главницата по кредита.

След като през миналата седмица акциите на ПИБ бяха сред най-добре представилите се на БФБ, поскъпвайки с 36% на седмична база, днес книжата на банката са подложени на разпродажби. Към момента те поевтиняват с 10.53%, на 1.52 лв. Обемът е от 25 102 лота.