Малко преди началото на летния сезон ръководителите на водещите туристически организации, хотели, музеи и авиокомпании в Санкт Петербург са се споразумели да намалят цените на услугите си, съобщи днес говорителката на Руския съюз на туристическата индустрия (РТС) Ирина Тюрина, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Намаляването на цените със сигурност ще се отрази благоприятно върху посещенията в "северната столица", както на руснаци, така и на чуждестранни гости. Само чрез обединените усилия на всички участници в туристическия бизнес можем да се противопоставим на икономическата криза", посочи Тюрина.

Още през февруари Северозападният отдел на РТС е призовал ръководителите на петербургските музеи да обмислят възможността за замразяване на цените на входните билети.

Първи на призива е отговорил Ермитажът, където входът за туристически групи сега струва по 320 рубли (около 7.15 евро) на човек, за единични посетители - 350 рубли (около 7.80 евро). Тези цени ще се запазят без промяна до 1 август, посочва ИТАР-ТАСС.

Споразумение е постигнато и с един от най-посещаваните музеи в града - Музея за историята на Санкт Петербург (Петропавловската крепост).

За чуждестранни туристи цената на входния билет е намалена от 190 до 170 рубли (3.80 евро), а за посетители от страната - от 150 до 130 рубли.

Източник: БТА