От 1 април тази година Банка ДСК стартира промоционална кампания по срочни влогове в лева и евро за физически лица. Тя ще продължи до 29 май 2009 г., съобщиха от банката за Profit.bg.

Кампанията обхваща всички новооткрити срочни влогове на физически лица в лева и eвро за срок от един, три, шест и дванадесет месеца. Минималната сума за откриването на такъв депозит е 250 лева или евро, уточняват от финансовата институция.

„Изгодни за многобройните клиенти на Банка ДСК са промоционалните лихви по тези влогове", сочат от банката.

Лихвите за левови депозити варират от 6.10% при едномесечен влог за суми до 30 хил. лв, до 9.30% за 12-месечен влог на суми от и над 30 хил. лв.

При депозити в евро промоционалните лихви са малко по-ниски. Те започват от 5.00% при едномесечен влог за суми до 30 хил. евро и стигат до 7.80% за 12-месечен влог на суми от и над 30 хил. евро.

Срочните влогове по новата промоционална кампания на банката може да се откриват чрез внасяне на суми в наличност или чрез тяхното прехвърляне от спестовни влогове или разплащателни сметки, открити в банката.

Възможно е също клиентът да си изтегли частично суми от съществуващ вече влог в трезора или да промени неговия срок или вид на валутата. Открит по този начин влог също се включва в промоцията, съобщават от банката.