Лидерите на страните от Г-20 опитаха традиционни ястия на вечерята, с която започна срещата на върха. На вечерята, състояла се на "Даунинг стрийт", лидерите на страните от Г-20 се храниха отделно от своите половинки и така не им досаждаха с политически разговори.

Лидерите опитаха сьомга от Шетландските острови, морска салата, къдраво зеле, избрани зеленчуци и ирландски соден хляб. После преминаха на ястие от агнешка плешка, с гарнитура от специален сорт картофи, диви гъби и сос от джоджен. Десертът беше бейкуелски плодов пай с яйчен крем, приготвен с яйца от екологичната ферма на принц Чарлз в Корнуол.

На вегетарианците беше предложен ордьовър от козе сирене, а за тях основното ястие беше картофени кюфтета с девесил.

Вечерята е дело на прочутия английски майстор-готвач Джеймс Тревър Оливър. Заедно с ястията лидерите на страните от Г-20 опитаха и британско шампанско, произведено в Западен Съсекс.