Втората антикризисна конференция „BalREAct - пазарът на имоти в България - възможности по време на криза" ще представи мерките за раздвижване на пазара на недвижими имоти в България, приети от специално формираната в края на месец февруари работна група.

Водещи фигури от публичния и частния сектор ще обсъдят как да се облекчат предприемачите и да се насърчи инвестиционната активност в бранша при актуалната икономическа ситуация.

Други ключови теми на форума, който ще се проведе между 24 и 26 април 2009 г. в Интер Експо и Конгресен Център, София, ще бъдат важните за всички инвеститори въпроси като подобряването на административното обслужване, публично-частното партньорство, данъчното облагане, алтернативните форми на финансиране и работата с ютилити компаниите, най-вече ВиК и електроразпределение.

За първи път в рамките на конференцията ще се проведе Ден на отворените врати на 25 април - серия от лекции, насочени към крайните потребители.

Акцент в програмата на конференцията е представянето на проектите за Вторичен столичен център на 26 април.

Идеите на световноизвестните архитекти Заха Хадид, Нормън Фостър, Доминик Перо, Фуксас Асочати и българските им колеги ще бъдат презентирани от студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).