БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ обявява намерението си за продажба на право на строеж върху УПИ І, отреден за жилищен и хотелски комплекс със спортно-развлекателен център, кв. 26, по плана на Кюстендил, целият с площ от 32 055 кв. м. Обявлението е съгласно решение на Съвета на директорите на фонда от 13 април, съобщиха от компанията.

Теренът е отреден за изграждане на хотелска част (4 звезди), хотелска част (3 звезди), развлекателен и конферентен център, открит развлекателен комплекс с обща разгъната застроена площ от 29 630 кв. м.

Процедурата, чрез която ще бъде определен купувач по договора за покупко-продажба, ще бъде търг с явно наддаване, по ред и при условия, определени от дружеството, подробно регламентирани в тръжната документация.

Началната тръжна цена на правото на строеж ще е в размер на 1.25 млн. лв. без ДДС, или 1.5 млн. лв. с ДДС.

Всеки от кандидатите за участие следва да внесе предварително, но не по-късно от 1 ден преди датата на търга, депозит за участие в размер на 5% от началната тръжна цена, или 62 500 лв.

В случай, че кандидатът не бъде определен за купувач, депозитът ще бъде върнат в срок от 3 работни дни, считано от датата на провеждане на търга. В случай, че кандидатът оттегли предложението си, той губи направения депозит, съобщават от компанията.

Цената на тръжната документация е 200 лв. и се заплаща в срок не по-късно от един ден преди датата на търга по банков път, по банкова сметка на дружеството.

Оглед на урегулирания поземлен имот, върху който следва да бъде реализирано гореописаното ограничено вещно право на строеж, може да бъде извършен всеки работен ден в периода от 27 май 2009 г. до 3 юни 2009 г. от 10.00 до 16.00 ч. в присъствието на упълномощен представител на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, уведомяват от фонда.

Днес акциите на компанията не се търгуваха на БФБ. Последните сделки по позицията са регистрирани на 7 април, когато са изтъргувани 40 111 лота при средна цена от 0.45 лв. за акция.