ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ реализира 494 хил. лв. нетна печалба през първото тримесечие на 2009 г., съобщиха от компанията.

Приходите от дейността на дружеството са 4.182 млн. лв. От тях 83 % или 3.466 млн. лв. се формират от приключването на договори за продажбата на 13 апартамента от комплексите „Санта Марина" и „Св. Иван Рилски". Приходите от наеми са съответно 689 хил. лв.

Фондът сключи нови договори за продажба на 15 апартамента с обща стойност 3.2 млн. лв. в първите три месеца на годината. Компанията стартира 2009 г. с 5.2 млн. лв. постъпления по договори за продажба на апартаменти, а към края на март има 42 неприключени договора, които се очаква да генерират допълнителни приходи от 9.4 млн. лв. през следващия отчетен период на 2009 г.

„През март регистрирахме съществено нарастване на продажбите - 47% от новите договори са именно от последния месец на тримесечието. Ще имаме основателна причина да актуализираме в положителна посока прогнозите си за годишна печалба, които обявихме на ГОСА, в случай, че тази тенденция се запази и през следващото тримесечие,", коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ.

Последната сделка по позицията е на цена от 0.313 лв. за акция.