Към края на март 2009 г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 264 275 дка земеделска земя и 138 дка градска земя, става ясно от месечния бюлетин на компанията.

През месеца са закупени 1200 дка и са продадени 790 дка земеделска земя, с което беше успешно поставено началото на т. нар. „поземлено банкиране".

Целта е да се продават концентрирани земи в отделни землища и паралелно с това да се продължи с покупката на единични имоти в други землища.

Арендаторите и инвеститорите в соларни и вятърни паркове търсят имоти с по-голяма концентрация в едно землище и те са естествените партньори, които искат да се възползват от концентрираната поземлена собственост, която Адванс Терафонд АДСИЦ предлага за продажба.

По този начин дружеството подпомага окрупняването на бизнеса на отделни арендатори, а също и предлага атрактивни инвестиционни възможности за инвеститори в енергийни проекти. В същото време, при продажбата на концентрирани земи се постига по-висока цена от покупната и се реализира чиста печалба, която ще се разпределя като дивидент за акционерите.

Към края на март 2009 г. Адванс Терафонд АДСИЦ има сключени договори за наем и аренда за 180 086 декара или 68% от всички земи, от тях новите договори през 2008 г. са при средно арендно плащане около 20 лв/дка, а всички договори, заедно с тези сключени през предходни години, са при средно арендно плащане 17.19 лв/дка.

Кампанията по отдаване на земята под наем и аренда продължава.

За 2007-2008 година има събрани приходи от наем и аренда в размер на 1.859 млн. лв., което представлява 89% от очакваните арендни приходи.