Луксозен 7-звезден бутиков хотелски комплекс "Трейшън клифс голф марина и спа ризорт" се строи между Балчик и Каварна. Концепцията, заложена в изграждането на курорта, следва идеята за жилищно пространство, интегрирано в облагородена природна среда, в която сградите заемат едва 13% от комплекса.

Стилът на 7-звездния бутиков хотелски комплекс е силно повлиян от съвременните традиции на Азия и вдъхновен от тракийското културно наследство. В архитектурата и курортната планировка, създателите му Жан-Мишел Гати от Denniston International Architects и Куала Лумпур от Малайзия, са заложили на просторните жилищни площи, тераси с басейни и декоративни езерца и прилещажа към всяка вила градина от над 2 декара.

Акценти в интериора на курортния ансамбъл са високите тавани, огромни панорамни плъзгащи се прозорци, обширни дрешници, зала за игри на маса, тропически душове, външно джакузи, двулицеви камини, подови настилки от естествени материали, вградени кухненски уреди Miele, 42-инчов LCD монитор, еспресо машина и др.

Ландшафтът е обогатен с външен инфинити басейн с подгряване, декоративни водни площи с богата растителност и уникално голф игрище, което според инвеститорите ще бъде едно от трите най-добри в света.

Комплексът ще разполага и с първокласен яхтен клуб и бутикова марина с над 90 пристанищни места.

Под мениджмънта на хотел Chedi са и частините резиденции в курорта - серията "Чеди клуб суит", резиденциите "Чеди", както и суперлуксозните вили "Чеди".

Проектът "Трейшън клифс голф марина и спа ризорт" има пазарна цена над 550 млн. евро и е първият по рода си за България и югоизточна Европа. Той се менажира от сингапурската компанията GHM, собственик на луксозните хотелски вериги Chedi и AmanResorts.

За първи път 7-звездният комплекс между Балчик и Каварна ще бъде промоциран по време на организираното от ВИП Комюникейшън изложение - V.I.P. Property Exhibition на 25 и 26 април в хотел Хилтън.