Петър Димитров и Сергей Станишев обиколиха всички европейски банки и те по европейски възпитано им казаха, че няма да си рискуват парите, защото нямат изгода. АЕЦ „Белене" ще бъде камък на шията на българската икономика, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

Димитров съобщи, че стойността на енергийния проект е за близо 4 млрд. евро и по непотвърдена информация в момента се говори за 4 руски банки, които ще го финансират. Димитров коментира изказването на президента, в което той заявява, че проектът е добър с думите, че той обвързва проекта и с мажоритарния вот.

„Енергийното лоби очевидно стои зад сегашното правителство и ще се опита да бъде и зад следващото", каза синият лидер. Той смята, че в проекта участва и Румен Овчаров. От синята централа днес съобщиха, че са изготвили анти кризисна програма, но засега няма да я разкриват. Предвижда се тя да се изпълнява по месеци, като започва с конкретни действия още от август. Като част от нея от СДС смятат да преразгледат всички сделки на правителството през последните 6 месеца.

Източник: БГНЕС