Проблемът с финансирането на АЕЦ "Белене" се решава от правителството, заяви президентът Георги Първанов на съвместен брифинг със своя сръбски колега Борис Тадич, предаде репортер на БГНЕС.

Ако искате повече информация по този въпрос, трябва са се обърнете към премиера, добави той. Все още не е ясно откъде ще дойдат парите, но в условията на финансова криза всеки източник е добре дошъл.

Президентът заяви, че по време на разговорите със своя сръбски колега са обсъдили преди всичко газопровода "Южен поток" и добави, че е ставало дума и за АЕЦ "Белене", който може да има балкански измерения.

Първанов заяви, че са обсъдени и инфраструктурни проекти като автомагистрала Ниш-София. Радвам се, че Тадич лично е взел този проблем на свой отчет, заяви Първанов. Той също така посочи важността на откриването на новите КПП-та на българо-сръбската граница, които ще съдействат за по-добрите контакти.

Сръбският президент още веднаж засегна въпроса за независимостта на Косово като повтори твърдата сръбска позиция, че са против независимостта на тази област и в момента този въпрос се разглежда от международните съдебни инстанции, към които са се обърнали.

Източник, снимка/БГНЕС