Първа инвестиционна банка подсигурява дежурни клонове, които да работят през предстоящите почивни дни. Служителите на банката ще празнуват на официалните празнични дни 1 и 6 май, които ще бъдат неработни за финансовата институция.

През останалите почивни дни от ПИБ ще подсигурят работата на дежурни клонове в София и страната, които ще работят както следва - на 2 и 3 май (събота и неделя) ще работят всички клонове на банката в София и страната, които обичайно дежурят през съботните и неделните дни. За дните 4 и 5 май ще работят само тези клонове, които обичайно работят само в събота.

От банката осигуряват и необходимата организация, за да гарантират работата на своята мрежа от банкомати през празничните дни чрез специални дежурни екипи. Служителите на трезора ще следят за регулярното зареждане с банкноти и ще се грижат за отстраняване на повреди и осигуряване на непрекъсваемост на работата на повече от 640-те банкомата на банката по територията на цялата страна.

Дежурните екипи на ще следят за наличностите в банкоматите и при намаляване на количеството на банкнотите под определена сума, машините ще бъдат презареждани.