Какви финансови проблеми имат VIP личностите? WalletPop изброява няколко грешки, които те често допускат:

Хващат се на измами

Кевин Бейкън и съпругата му Кийра Седжуик се сред пострадалите от пирамидата на Мадоф. Не се знае колко точно са загубили те, но според New York Times, са се разделили с всичко, освен чековите си сметки и парцелите си земя.

Те не са единствените излъгани от Мадоф - фондацията на Стивън Спилбърг също е завлечена, както и изп. директор на Dreamworks Джефри Каценберг.

Не подписват предбрачно споразумение

Мадона е известна като жена, която обича да държи нещата под контрол. Когато се е омъжвала за Гай Ричи обаче, певицата е направила изключение, което й струва скъпо. Нейното състояние се изчислява на 500 млн. долара и е било малко глупаво от страна на „Материалното момиче" да не сключи предбрачен договор. В резултат, тя ще плати на Ричи 75 млн. долара.

Но това е нищо в сравнение с проблемите на Мел Гибсън. След 28 години съвместно съжителство, съпругата му поиска развод и тъй като двамата нямат предварително споразумение, тя може да получи около 500 млн. долара, тъй като състоянието на Гибсън се изчислява на около 1 млрд. долара!

Искат прекалено висока цена за дома си

Двама от всеки трима притежатели на имоти, мислят че стойността на техните къщи / апартаменти се е увеличила с времето, докато всъщност 77% от жилищата в САЩ са поевтинели.

Дори и известните личности бяха принудени да смъкват цените. Доналд Тръмп беше принуден да намали цената на прочутото си имение в Палм Бийч с 25 млн. долара, за да успее да го продаде. Същите проблеми имаха Шарън Стоун, Шер и др.

Дават заеми на роднини и приятели

Актьорът Ричард Драйфус съди собствените си баща и чичо заради заем от 780 000 долара. Драйфус търси помощ от съда, за да си получи парите, като иска и лихви по тях. Едно от малкото кофти неща на това да си богат е, че всички ти искат пари назаем.

Проблеми с данъчните

Актьорът Никълъс Кейдж наскоро се споразумя с данъчните в САЩ да плати 600 000 долара данъци, лихви и глоба. Преди него, проблеми за неплатени данъци имаше и Уесли Снайпс - той бе осъден на три години затвор, защото дължи на държавата около 15 млн. долара. Един от американските победители в Сървайвър пък - Ричард Уилис в момента излежава 4 години за неплатени данъци по наградата от един милион долара от играта.

Банкрут

Трудно ни е да съчувстваме на известните личности, които натрупват състояние и после го профукват. В момента от такава съдба е заплашен Хю Хефнър. Неговите финансови съветници са го предупредили, че той и зайчетата му трябва сериозно да затегнат коланите.

Не си обновяват завещанието

Актьорът Хийт Леджър почина миналата година. Оказа се, че нито дъщеря му, нито съпругата му, са включени в завещанието му, защото то е писано през 2003 г. преди актьорът да сключи брак. За щастие, семейството на Леджър приписа имението на малката Матилда.

Губят домовете си, защото не могат да плащат ипотеката

Комедийният актьор Ед Макоан имаше лоша 2008 година. Той почти загуби дома си, защото изоставаше с около 664 000 долара в изплащането му. За негово щастие, се оказа, че Доналд Тръмп му е фен. Милиардерът купи дома му, а Макоан ще живее под наем в него, докато го изплати.

Други звезди, обаче нямаха този късмет и загубиха имения си - сред тях са певицата Арета Франклин, рапърът DMX и безйболистът Хосе Канеско.

Стават жертва на кражба на идентичност

Всяка година около 8 млн. души стават жертва на кражба на идентичност. Известните личности, които са имали такива проблеми са Опра Уинфри, Тайгър Уудс, ТВ говорителят Рич Фийлдс. Последният бе ощипан със 71 000 долара и му предстоят дълги съдебни процеси, преди да очисти името си.