Категорично е необходима актуализация на бюджета от този Парламент. Този Парламент трябва да се събере по най-спешния начин, да признае, че се е провалил сегашният бюджет, че в неговата приходна част липсват над 2 мрдд.лева, че се очертава голяма дефицит и да приеме нов бюджет.

Това каза пред БНР лидерът на СДС Мартин Димитров. Според Димитров, решение не може да бъде споразумение с Международния валутен фонд, а новият бюджет, който да ореже голяма част от излишните разходи на правителството, които отиват обръчите от фирми.

Синият лидер каза оше, че подписите за фалшивата регистрация на СДС са събрани от ДПС. Очевидно е, че лица като Пламен Юруков и Пламен Радонов са зависими от ДПС и затова срещу нас се води война.

Очевидно е, че нашето обединение „Синята коалиция" ще направи обединение с ГЕРБ и това е много лош вариант за ДПС и БСП по няколко причини: Първо, те ще бъдат извън властта и второ ще им бъде потърсена съдебна и политическа отговорност за всички безобразия, които свършиха" заяви Мартин Димитров. „Имаме няколко варианта за решение.

Никой не може да ни спре да се явим на тези избори.", допълни още той. Според Димитров, „Синята коалиция" може да има повече от двама евродепутати. Утре на заседанието на НИС на СДС „ желанието на партията ще бъде да се потърси отговорност от хората, които не зачитат решенията му - Пламен Радонов и Пламен Юруков да бъдат изключени и те ще бъдат изключени по най-бързия начин". По думите, му хора на ДПС са оказали натиск в Сметната палата за издаването на документ, необходим за регистрацията на Пламен Радонов.

Източник, Снимка/БГНЕС