Седем от 19 големи американски банки се нуждаят от увеличаване на капитала с общо 65 млрд. долара, пише "Уолстрийт Джърнъл", позовавайки се на анализ на Федералния резерв на САЩ.

По данни на източници на вестника, най-малко 6 от 19 банки не са получили указания от ЦБ за необходимостта от увеличаване на капитала. Това са J.P.Morgan Chase & Co, Goldman Sachs Group Inc, MetLife Inc., American Express Co., Bank of New York Mellon Group, Capital One Financial Group.

В същото време регулаторите смятат за необходимо Bank of America да увеличи капитала си с 34 млрд. долара, на Wells Fargo & Co е препоръчано да намери 13-15 млрд. долара, GMAC LLC - 11.5 млрд. долара, Citigroup Inc - 5 млрд, долара, Morgan Stanley - 1.5 млрд. долара.

Що се отнася до още 6 от 19 проверени големи американски банки, то резултатите за тях все още са неизвестни. Резултатите от анализа са по-добри, отколкото са очаквали много от участниците на пазара.

Американските регулатори са проверили 19 водещи финансови институции в страната, за да оценят способността на банките на функционират в случай на по-нататъшно влошаване на ситуацията в икономиката.

Източник: БГНЕС