Драстичното понижение в търсенето на жилища и строителни материали през последните няколко месеца накараха много от строителните компании и местни производители да търсят алтернативни начини за увеличаване на продажбите.

В повечето случай това означава сериозно намаление на цените. достигащо до 50% спрямо същия период на миналата година, пише Business Standard.

Докато производителите на строителни материали се стараят да продадат повече продукция, строителни предприемачи се надпреварват да предлагат изгодни схеми за покупка на жилище, съобразени със сегашното финансово състояние на повечето клиенти.

Строителната компания - Ocif Group предлага на своите клиенти по 300 евро на месец през първите 3 г. след като се преместят да живеят в новото си жилище. От компанията American Village пък подаряват Ford Fiesta при подписване на предварителен договор за покупка на жилище.

"За периода април - юни тази година, имаме намерение да намалим продажните цени на предлаганите от нас индустриални и гаражни врати с около 35%, като за същия период на миналата година максималното намаление което можеше да направим беше до 15%" - казва Богдан Койокару - изп. директор на Hormann Romania.