В бъдеще Лев Инс ще се стреми да запази възходящите тенденции на нарастване на премийния приход като поставената цел е да премине границата от 200 млн. лв. Това съобщиха за Profit.bg от застрахователната компания.

Дружеството се изкачи с една позиция до четвърто място на пазара по Oбщо застраховане за 2008 г., като увеличи пазарния си дял до 10.35%. Бруто премийният приход на дружеството възлиза на 158.5 млн. лв., като отчита ръст от 50%. Това съобщи изпълнителният директор и председател на УС на компанията Стефан Софиянски. За сравнение той припомни, че този показател на дружеството за 2007 г. е бил 101.7 млн. лв.

В автомобилното застраховане Лев Инс затвърждава позициите си като по застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е лидер по брой застраховани превозни средства и реализиран премиен приход. Регистриран е и ръст от 25% по застраховка „Автокаско". По всички основни линии на бизнеса дружеството бележи ръст над средния за пазара, информират от дружеството.

Според официалните резултати от Комисията по финансов надзор застрахователят е лидер в застраховането на финансови рискове - кредити, лизинги, гаранции и други с пазарен дял от 57.77%.

Компанията е увеличила печалбата си спрямо предходната година и тя е 13.21 млн. лв. Техническият резултат е 12.378 млн. лв.

Към края на 2008 г. капиталът на дружеството е 50.6 млн. лв. Активите на компанията също нарастват до 156.2 млн. лв. при 100 млн. лв. година по-рано.

От Лев Инс възнамеряват не само да реинвестират печалбата си, но и да увеличат капитала на дъщерните си дружества - Здравноосигурителен институт и Животозастрахователен институт.

Още по темата:

Печеливши и губещи на застрахователния пазар през 2008 г.