Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ) започва да предлага шестмесечен стъпаловиден депозит с годишна лихва за спестявания в лева до 12%. С този продукт банката продължава да диверсифицира източниците си на финансиране.

Клиентите на банката имат възможност да спестяват в предпочитаната от тях валута - лева, евро или долар. Годишният лихвен процент, който се натрупва върху първоначалната сума през първите два месеца, е съответно 6.0% за лева, 5.0% за евро и 4.0% за щатски долари. През втория двумесечен период лихвата нараства с 3 процентни пункта за суми в лева и с 2 процентни пункта за депозити евро и долари.

През последните два месеца годишният лихвен процент достига 12% за депозити в лева, 9.0% за влогове в евро и 8.0% за спестявания в щатски долари. В края на всеки двумесечен период депозитът може да се прекрати, при което клиентът получава целия размер на натрупаната до момента лихва. Минималната сума на депозита е 2 000 валутни единици.

Паралелно на новия си продукт, БАКБ предлага и своите стандартни депозити при условия над средните за пазара. При тях клиентите могат сами да определят както срока, така и лихвени условия, при които да вложат парите си.

БАКБ е специализирана в предоставянето на финансиране на малки и средни предприятия в различни сектори на икономиката.

Банката е 17-та по размер на активите към края на 2008 г. по данни на Българската Народна Банка. Основана е през 1996 г. Двата най-големи акционера в БАКБ са ирландската банка Allied Irish Banks (AIB) и американския инвестиционен фонд Грамърси имърджинг маркет фонд (Grammercy emerging market fund).