Обединена българска банка сключи нов договор с Българска банка за развитие (ББР) за предоставяне на оборотни кредити на земеделски производители при благоприятни финансови условия. Новият договор е по Програма на ББР за предоставяне на целеви кредитни линии на търговските банки, съобщиха за Profit.bg от финансовата институция.

Споразумението предвижда кредитите да са в лева, като лихвеният процент по тях да не надвишава 7.5% годишно. Таксата за управление също е лимитирана до 0.7% годишно от размера на кредита.

Максималният размер, от който могат да се възползват земеделските стопани по тази програма, е 500 хил. лв. Кредитите се предоставят само за оборотни нужди.

Настоящото споразумение е второто след подписания в началото на годината договор с ББР за предоставяне средства на малкия и среден бизнес при лихвен процент за левови кредити до 8%.

По тази линия ОББ продължава да отпуска инвестиционни кредити както на свои, така и на нови клиенти от малкия и среден бизнес и оборотни кредити за експортно ориентирани компании.