Индустриалните имоти се очертават като абсолютния лидер на пазара на бизнес имотите в момента. Този сегмент на пазара е най-слабо засегнат от негативното влияние на кризата.

„Продължаваме да имаме запитвания от международни компании, които целят оптимизация на разходите чрез релокация., коментира Александър Танев, мениджър Логистични площи във Фортън Интернешънъл. „В сектора на складовите и логистични площи все още липсва сериозна конкуренция, което превръща новите проекти в изключително успешни на фона на общия спад в сектора на недвижимите имоти.

Поради тази причина наемните нива на складове са отстъпили с не повече от 10% в рамките на първото тримесечие на годината, като най-мащабните проекти дори задържат нивата си, като предпочитат да предоставят на клиентите си допълнителни бонуси.", допълва Танев.

Потенциалът на индустриалните имоти се подкрепя от запитванията за обеми от над 6000 кв. м, които дават възможност за сключване на значителни сделки за размера на нашия пазари. Наемните нива се запазват в границите на 5-6 евро за кв.м.

Доходността в индустриалните площи продължава да расте и достига нива от 13%. Въпреки това, дори при тези високи нива на доходност, инвеститорският интерес не е съществен.