Colliers International заема престижното 12-то място в списъка на 100-те Глобални аутсорсинг компании за 2009 г.

Класацията се изготвя за четвърта поредна година от Международната асоциация на аутосорсинг професионалистите (IAOP) и списание Fortune. Colliers International се нарежда сред водещи международни организации от различни сектори на икономиката, сред които IBM, Accenture, Infosys Technologies и Johnson Controls.

Colliers International е номинирана на база задълбочения опит на компанията и доказаното качество на нейните аутсорсинг услуги в сферата на недвижимите имоти. Според IAOP класирането в списъка на 100-те Глобални аутсорсинг компании става след внимателен подбор, базиран на основни фактори за дългосрочен успех в сферата на аутсорсинга.

"За нас е огромен успех и изключително признание да бъдем сред най-добрите аутсорсинг компании в света", коментира Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International в България. „Това признание е пряко свързано с нашия подход към бизнеса, основан на убеждението, че посредством специализация крайният резултат е по-успешен и ефективен за всички", заяви още той.

Colliers International оценява България като изключително добра дестинация за аутсорсинг на бизнес. В страната вече има много отлични примери за това, от които компаниите могат да почерпят ценен опит. Colliers International ще даде възможност за обмяна на идеи по въпроса на специалното събитие Colliers Connects във Варна на тема "Потенциалът на Варна като аутсорсинг дестинация", което ще събере над 150 представители на бизнес общността в морския град.