В Белгия се проведе кулинарен фестивал. За празненството майсторите на шоколада приготвиха поредица от изненади. Най-голямата от тях бе 25-метров щанд, пълен с шоколадови бонбони.

Изложението на шоколадови изделия не е новост за белгийците. Тяхната страна е колкото известна с бирите, толкова и с шоколадовите бонбони. Именно на белгийските сладкари е заслугата дошлият от Америка шоколад да придобие изтънчен европейски вид.

За първи път в Белгия калъпите шоколад се разфасоват на малки парчета, които се опаковат, и така се ражда шоколадът в днешния му вид. А през 1912 година един сладкар измисля мида от шоколад, вътре с пълнеж. Така се ражда шоколадовият бонбон.

"За да се създаде всяко ново парче, ние се опитваме да освободим въображението си, въвеждаме нови техники, опитваме се да се надминем и да отидем по-далеч", споделя Кристоф Мюзер.

Кулинарният фестивал даде сцена за изява на майсторите, които освен традиционните изделия представиха и истински произведения на изкуството от шоколад. Включително и статуя на жена, за която, без да бъде неприлично, може да се каже: "Как да не я изядеш цялата".

Източник: bТВ