Основната причина за протеста на наемателите в МОЛ Варна е, че Милър Дивелъпмънтс не спази дадените още през март обещания, съобщиха за Profit.bg протестиращите.

Анексите, които собственикът е подготвил, вече са предоставени на част от наемателите. "Условията в тях са тотално неприемливи и именно против тях ние протестираме", се казва в съобщението.

От началото на годината досега в МОЛ Варна има един нов наемател при 10 напуснали, сочи информацията. Преди седмица работа преустанови и най-голямата атракция на МОЛ-а - целогодишната ледена пързалка.

През март 2009 г. Милър Дивелъпмънтс е обещал, че всяка фирма би трябвало да има право да си тръгне от търговския комплекс, без да й бъдат налагани неустойки и без да бъде съдебно преследвана. Такава възможност липсва в предложените от Милър Дивелъпмънтс Анекси към договорите, твърдят наемателите.

Анексите са със значително по-заробващи клаузи от самите договори, а предложените намаления на наемите от Милър Дивелъпмънтс са в рамките на 10%, а не 30%, коментират протестиращите.

Към 18.30 часа на 18 май 2009 г. броят на стачкуващите магазини в МОЛ Варна е 57, според съобщението.

Информацията посочва, че вчера следобяд (18 май 2009 г.), Милър е започнал активни контакти с протестиращите магазини, като наемателите се надяват предложенията им да бъдат в размер „адекватен спрямо 20-30% спад в потреблението".

Четете още по темата:

Някои от търговците в Мол Варна са отказаха да стачкуват

Наематели в МОЛ-Варна: Наемите трябва да паднат поне с 50%

Наематели в Мол Варна на тридневна стачка от 18-ти март