Инвестиционна компания ГрийнЛайф започна строителството на своя шести ваканционен комплекс на Южното Черноморие.

Paradise Gardens Beach&Sport Residence се намира в района на Каваците и е част от големия ваканционен проект Paradise Dune Beach&Sport Resort, предлагащ редица допълнителни съоръжения за спорт и релакс.

Комплексът се състои от 170 апартамента в 6 самостоятелни сгради от 4 етажа. Разположен е на терен с 60% зелени площи. Комплексът има самостоятелен плаж, тенис кортове, мини футболно игрище, баскетболен корт, плувни басейни с два водни бара.

„Стратегията ни е да адаптираме проектите си спрямо новите условия на пазара и изискванията на новия тип купувачи, а не да замразяваме или отлагаме, тъй като знаем, че кризата изплаши редица инвеститори без опит, което прави конкуренцията много по-слаба и възможностите пред нас много по-големи", коментира инж. Николай Пехливанов, собственик и Изпълнителен директор на "ГрийнЛайф".

Първоначалният замисъл е бил Paradise Gardens да бъде комплекс само от апартаменти, но засиленият интерес на руските купувачи към луксозни вили и къщи кара инвеститора да промени параметрите на проекта.

Цените на апартаментите в Paradise Gardens започват от 950 евро и достигат до 1400 евро за кв.м.

В Paradise Gardens преобладават апартаментите с една спалня - 128 на брой, има 22 апартамента с 2 спални. Строителството е предвидено да продължи 15 месеца, като новите собственици ще могат да се насладят на морската си почивка през сезон 2010.