Продължилата три дни стачка на почти половината от наемателите в МОЛ Варна е временно прекратена.

В резултат на интензивни преговори и при проявен компромис и от двете страни, бе постигнато частично споразумение с мениджмънта на МОЛ Варна. По най-конфликтните точки страните се споразумяха да си дадат още малко време за предоговаряне на конкретни параметри.

В знак на добра воля към декларираната публично готовност на собствениците и управителите на МОЛ Варна да се ангажират с големи отстъпки в наемните нива, съобразени с реалните спадове на потреблението, както и с постигнатото принципно съгласие за минимални неустойки към напускащите магазини, обединените наематели се съгласяват да прекъснат протестните действия и да преминат към индивидуални преговори.

Наемателите проявяват разбиране и към факта, че Милър Дивелопмънтс се нуждаят от още време, за да предоговорят допълнителна финансова помощ с обслужващата ги банка, защото очевидно досега отпусканите средства за спасяването и оздравяването на МОЛ Варна са крайно недостатъчни.

Ако Милър Дивелопмънтс не спази обещанията за разумни отстъпки, както и ако не изпълни другите поети на първоначалните преговори ангажименти, т.е. използва този допълнителен срок само да печели време, протестиращите наематели ще затворят отново магазините си и ще предприемат и други форми на протест, неизползвани досега.