За първото тримесечие на 2009 г. Африка Израел Пропъртис отчита чиста печалба от 30.75 млн. евро, в сравнение с 4.58 млн. евро през същото тримесечие на миналата година. Голяма част от приходите си Африка Израел Пропъртис дължи на дъщерната си компания AFI Europe.

С около 6 % са се повишили приходите, които компанията отчита от наеми и експлоатация на имущество. За първото тримесечие на годината те са в размер на 18.2 млн. евро, в сравнение с 17.2 млн. евро през същото тримесечие от миналата година. Общите приходи през първото тримесечие на годината достигнаха до 82.5 млн. евро, в сравнение с 36.6 млн. евро през същото тримесечие от миналата година.

Завършването на голям брой проекти през 2008 г. увеличи портфолиото на компанията, което от своя страна доведе до увеличение на приходите от наеми и експлоатация на имущество. По-високите наеми на някои от недвижимите имоти на компанията също допринесоха за увеличението.

При влизане в сила на отчетния стандарт IAS 40 във връзка с преоценяването на инвестиционната собственост в процес на строителство, компанията преоцени „Афи Котроцени Палас", проектът за търговски център в Букурещ, Румъния (който се очаква да отвори врати в края на годината), и проекта за офис парк „Еърпорт Сити" в Белград, Сърбия. Сумата от тези преоценки (чиста от данъци и дребни лихви) възлезе на 26.5 млн. евро. И двата проекта са разработени от AFI Europe.

В краткосрочен и средносрочен план, компанията ще продължи да се концентрира върху построяването на редица проекти в различни етапи на развитие, за които се очаква да бъдат приключени през 2009 - 2010 г.

Във връзка с други проекти, чийто строеж все още не е започнат, компанията преглежда началната дата на всеки един от тях, обръщайки внимание на пазарните условия в различните страни.