Инвеститорът в Mall Pleven (Мол Плевен), фирма Аладин, подписа договор за наем с Карфур за опериране на супермаркета в търговския център. Карфур ще се разпростре на 2 400 кв.м. на партерния етаж на мола.

Mall Pleven се изгражда в центъра на градa, на мястото на бившата тютюнева фабрика. Инвестицията в проекта възлиза на над 80 млн. лв., за което бе отличен от Българската агенция за инвестиции (БАИ) със сертификат за инвеститор първи клас.

Общата разгъната застроена площ, с включени две подземни и три надземни нива е над 47 000 кв. м. Отдаваемите търговски площи са над 17 500 кв. м, където ще бъдат разкрити повече от 100 търговски обекта. В Mall Pleven ще има също заведения за хранене, мултиплекс, както и разнообразни места за развлечение. Mall Pleven ще бъде единственият по рода си търговски център в града, който ще осигури на посетителите си над 400 броя паркоместа.

Строителният процес тече според приетия план за изпълнение, като се очаква завършване на груб строеж през есента на настоящата година и завършване на строителството до първата половина на 2010 г. В момента над 160 строители работят на ниво кота нула.

До този момент Карфур има един работещ хипермаркет в гр. Бургас с площ от 8000 кв.м. и още 5 подписани договора в различни градове за същия формат.

Групата Карфур е най-големият търговец на дребно в Европа и вторият по големина в световен мащаб. Компанията притежава над 16 000 магазина в 30 държави. Само през 2008 г. Карфур е открил 1 100 нови обекта. За същата година продажбите на групата възлизат на 97.6 млрд. евро.