Bank of America Corp. е набрала почти 26 млрд. долара в отговор на резултатите от стрес тестовете на най-големите щатски банки. Сумата представлява около 76% от целта, поставена пред банката след излизането на резултатите от тестовете. В нея влиза и споразумение за конвертиране на привилегировани акции на стойност 5.9 млрд. долара в обикновени акции.

Подобни суапове биха могли да увеличат обикновените акции на банката с 436 млн., се казва в изявление на финансовата институция от днес. Bank of America може да издаде още 564 млн. акции посредством подобни суапове.

Регулаторните органи в САЩ наредиха на Bank of America да набере 33.9 млрд. долара, което е и най-голямата сума сред 19 най-големи щатски банки, подложени на стрес тестовете. Банката обяви на 19 май, че е набрала 13.5 млрд. долара посредством издаването на 1.25 млрд. акции на средна цена от 10.77 долара за борй. Плановете на банката включват още създаването на смесени дружества и продажбата на First Republic Bank и Columbia Management Group.

"Доволни сме от набраните средства и от напредъка към изпълнението на целите свързани с продажби на наши активи и основаването на смесени дружества," коментира Джо Прайс, главен финансов директор на банката.