Въпреки че пазарът на недвижими имоти в България изпитва затруднения в момента, инвеститорите, които са готови сега да вложат своите пари, в бъдеще ще спечелят, пише британският вестник "Daily mail".

Типичен е случая с шампионът по бокс Карл Фрох, които не се притеснява от негативните коментари за българския пазар и вече от една година купува малки апартаменти, които отдава под наем.

„Какъв е смисълът да държа парите си в банката, като не печеля нищо?", заявява той. "Инвестирах между 8 800 и 44 000 лири в недвижими имоти в България и Турция за последните 12 месеца и се надявам на добри печалби".

"Лошите неща са свързани преди всичко с югоизточното крайбрежие, което е като Коста дел Сол. Аз инвестирам в Костинброд, само на 15 минути от София", посочва боксьорът.

През 2008 година постъпленията от туризъм в България са се увеличили с 8.4%. Очаква се тази година търсенето на туристически услуги да остане стабилно, подкрепено от рекламната кампания на правителството на страната на стойност 3.5 млн. лири.

Саймън Кон - консултант по недвижими имоти, казва, че градски райони, като София и качествените имоти по крайбрежието, предлагат добри дългосрочни възможности.

"България вече не е място за бърза и голяма печалба. Ако търсите обаче по-дългосрочна инвестиция или второ ваканционно жилище, което да отдавате под наем, България предлага много добри и евтини имоти", заявява брокер.