Residential Park Sofia е първият по рода си жилищен проект от затворен тип, в който има квартално планиране - квартал, в който е обмислено всичко, от местоположението и допълнителните услуги до изграждането и поддържането на една модерна и функционална инфраструктура.

Съгласно градоустройствения план на квартала, сградите в комплекса заемат само 20% от неговата площ, останалото пространство е отредено за зелени площи, градини, детски площадки и улици. Предвидена е професионална поддръжка на зелените площи и пространството около сградите.

Паркът разполага със 700 жилищни единици, предлагащи голямо разнообразие от апартаменти, еднофамилни и редови къщи, предлага детска градина, спортни съоръжения, детски площадки и басейн, а също така и редица услуги като супермаркет, химическо чистене и аптека.

Заедно с Business Park Sofia, който безспорно представлява модерен бизнес център и проект за мащабен търговски комплекс, разположен в непосредствена близост до Residential Park Sofia, жилищният комплекс въплъщава визията за "град в града", където хората работят, живеят, почиват, пазаруват и спортуват на едно място.

В строителството на фасадите са използвани австрийски тухли Wienerberger - характеризиращи се с висока топло и шумоизолация, както и PVC дограма от марката Schucco.

За допълнително удобство на новите обитатели на Residential Park Sofia целия комплекс е газифициран.

Освен това всички жилища разполагат с климатици, вградени външни ролетни щори, алуминиеви радиатори, входна и интериорни врати, Интернет достъп и TV.