Инвеститорите постепенно започват да се връщат на имотния пазар в Абу Даби след все по-сигурните знаци за стабилизиране не цените, сочат данни от доклад на Landmark Advisory.

Според данните общият брой на завършените сделките с вили и апартаменти през месец април отчита ръст, въпреки че цените на вилните имоти са достигнали дъното.

Все пак, понижението при вилите се е забавило през април, след отчетения спад от 45% за последните 6 месеца, докато цените на апартаменти продължават да се понижават и само до края на май са отчели спад с 5 до 10%.

"Пазарът започна да отчита ръст в продажбите след завършването на някои от по-мащабните жилищни проекти в Абу Даби. Надяваме се, купувачите да станат по-уверени, след като все повече инвеститори започва да се връщат на пазара," казва Джеси Доунс, директор проучвания към Landmark Advisory.

Цените на жилищните имоти намиращи се в близост до бизнес района Reem Island и Al Raha Beach в Абу Даби са отчели най-ниски понижения от началото на кризата, сочат още данните от доклада.