На 18 юни 2009 г, в Шератон Хотел София, ще се състои церемония по връчване на международните награди "Най-добър проект" 2009 в областта на архитектурата и строителството. Над 20 обекта в България се борят за наградата „Най-добър ваканционен проект", „Най-добър градски проект", „Най-добър реализиран морски обект", „Най-добър реализиран планински обект", „Най-добър реализиран градски обект".

Номинирани са ваканционни и градски комплекси от национално значение, които се избират по красота на архитектурата, качество на строителството, по разнообразие на инфраструктурата и качество на управлението. Условието за участие на даден обект е да бъдат реализирани или започнати да се строят през 2009 г.

Конкурсът се организира и провежда от Евро Дизайн ЕООД, Руската Асоциация на Чуждестранните Имоти, Корпорация БЕСТ с подкрепата на Руската Гилдия на Брокерите и Световният Алианс Миротворци под патронажа на Московското Правителство в рамките на Годината на България в Русия.

На събитието ще присъстват руски агенции за недвижими имоти, както и бизнесмени -потенциални купувачи. За церемонията ще пристигне и известеният актьор и певец Михаил Боярский, познат от руския филм „Тримата мускетари". ВИП гости от Русия ще бъдат и актрисата Елизавета Боаярская - дъщерята на Михаил Боярский, Нелли Константинова - главен редактор на ELLE De LUX, Юлия Титова- председател на Руската Асоциация на Чуждестранни имоти и други.