Федералният резерв на САЩ се очаква да обяви, че Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co и вероятно няколко други банки ще получат разрешение да върнат държавните средства, получени под формата на заеми по програмата за спасяване на финансовите институции, информира Reuters, цитирайки публикация на Wall Street Journal.

Някои от банките, които се очаква да получат зелена светлина, са Goldman, JPMorgan, American Express Co, Morgan Stanley, State Street Corp и U.S. Bancorp, според отделна публикация на New York Post, в която не се споменават конкретни източници.

Тези банки, както и BB&T Corp, вече заявиха намерението си да изплатят взетите назаем от правителството средства.

По-късно тази седмица се очаква правителството да разкрие кои от 19-те най-големи щатски банки ще получат разрешение да изплатят част или всички средства, получени под формата на заеми.

Банките наскоро преминаха през така наречените стрес тестове, които провериха способността им да се справят с по-сериозна рецесия.

Щатските регулаторни органи наредиха на 10 от банките да наберат допълнителен капитал.

Днес е крайният срок, в който регулаторните органи трябва да одобрят плановете за набиране на капитал от страна на банките, които са били посъветвани на тази стъпка