На 3 юни 2009 г. бе сключен договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изграждане на канализация на битови отпадъчни води на кв. Долни Воден, Асеновград" между Община Асеновград и Трейс - Асеновград ДЗЗД. Договорът е на стойност 1.99 млн. лв.

Финансирането е осигурено от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, информират от Трейс Груп Холд.

Срокът за извършване на строително-монтажните работи на обекта е 268 календарни дни. Той започва да тече от датата на превеждане на първия транш парични средства (без авансовите такива) и спира да тече до следващия транш. Изтичането на срока се обвързва с пълното усвояване на предвидените средства за довършване на обекта.

Партньори в Трейс - Асеновград ДЗЗД са Пи Ес Ай АД, водещ партньор и Трейс - Пловдив ЕООД, и двете от групата на Трейс Груп Холд АД.

Пи Ес Ай АД е с установени позиции в строителството на ВиК обекти. Само през 2008 г. са изпълнени обеми по обекти във ВиК сектора на стойност 6.71 млн. лв. Завършени са обектите „Изграждане на битово - фекална канализация, с. Богомилово, Стара Загора", „Изграждане на водопроводна мрежа на Стара Загора, ЛОТ 1,2,3,5", „Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на Нова Загора".

Продължава изграждане на канализационната мрежа в кв. „К. Ганчев", Стара Загора. В момента дружеството извършва и основните строително - монтажни работи на обект - Рехабилитация на път І-6, участък „Мъглиж - Гурково" от км 319+561 до км 352+433 и участък „Гурково - Сливен" от км 352+433 до км 387+300.

Дружеството е водещ партньор в Обединение Метро Младост, което изпълнява обект - „Проект за разширение на Метро София; Първи диаметър; Участък: ж.к. „Младост І" (метростанция 13) - бул. „Цариградско шосе" (метростанция 19) с подземен паркинг" на стойност 221.97 млн. лв.

Трейс Пловдив ЕООД е дружество от групата на Трейс Груп Холд АД, чиято дейност е свързана с текущ ремонт и поддържане на пътища, изграждане на градски и общински комуникации и инфраструктурата около тях, зимно поддържане на пътища, пътни принадлежности и съоръжения, проектантско-инженерингова и търговска дейност. В момента компанията изпълнява обекти на стойност над 11 млн. лв.

При минимален обем днес акциите на публичната компания поевтиняха на БФБ с 2.09%, до 48.71 лв. за лот.