Residential Park Sofia получи АКТ 16 за три от вече завършените квартали на жилищния парк Residential Park Sofia- квартал 11, 12 и 13.

Residential Park Sofia е първият проект в България от типа планиран комплекс. Изграден на 260 дка, Residential Park Sofia е разположен в полите на Витоша на юг от Околовръстен път. Жилищният парк е разположен срещу бизнес парка, като предлага уникални условия за живот.

Когато бъде финално завършен, Residential Park Sofia ще се състои от близо 600 жилищни единици - еднофамилни и редови къщи, апартаменти, търговски център, спортни съоръжения, места за отдих и развлечения. Проектиран е плувен басейн, тенискорт, баскетболно и футболно игрище. Предвидени са детски площадки и места за паркиране.

В началото на жилищния парк е проектиран център за жилищни услуги, където ще има супермаркет, химическо чистене, аптека и други услуги. Проектът се вписва в естествената паркова среда в подножието на Витоша, като почти половината от площта ще бъде озеленена. За живеещите в жилищния парк е предвидена 24-часова охрана.

На 6 юни 2009 на територията на комплекса, Residential Park Sofia организира градинско парти по повод Деня на детето съвместно с Фондация „За Нашите Деца" . Това събитие отбеляза също така и получаването на АКТ 16 за трите завършените квартали.

"Горд съм да видя една мечта превърната в реалност - проектът, който всички ние очаквахме с нетърпение, е вече пред очите ни. Без багери и камиони, с много зеленина и прекрасна инфраструктура - вече можем да се радваме заедно със семействата си на този „малък град", който Ви предлага сигурност и комфорт", каза Росен Плевнелиев, управител на Lindner Immobilien Management и управител на Residential Park Sofia.

Инвеститор на проекта е Групата Линднер Германия, проект-мениджър е Линднер Имобилиен Мениджмънт ЕООД, а ексклузивен консултант - Colliers International, България.