Honeywell EOOD подписа договор с Tishman International Group of Companies за наемане на 3000 кв. м офисна и складова площ за период от 64 месеца в Логистичния център Sofia Airport Center (SAC).

Honeywell е американска компания, лидер в производството и предлагането на технологични продукти. Honeywell се търгува на Нюйоркската, Лондонската, Чикагската и Тихоокеанската фондова борса. На Нюйоркската носи обозначението HON.

Компанията също така предлагапродукти и услуги в сферата на отбраната и космонавтиката; термостати и системи за технологичен контрол на жилищни и бизнес сгради; специални химикали; фибри; пластмаси, електронни и нови материали. Днес фирмата има около 125 000 служители в над 100 страни по света.

Строежът на трите сгради към Логистичния център SAC е пред завършване, а складовото пространство в първите две от тях е изцяло отдадено под наем. В съседство с Логистичния център е офис центърът, където се изгражда пететажна Клас А офис сграда с площ от 17 500 кв. метра.

Предвижда се тя да бъде завършена в края на 2009 година. Това ще е първата офис сграда, сертифицирана по системата LEED, като се очаква да получи сребърен статус. Системата LEED е процес на сертифициране на сгради, които са съобразени с най-високите международни стандарти за опазване на околната среда.