Tishman International Group of Companies и GE Real Estate Central & Eastern Europe съобщиха, че водещият български вносител Naturproduct OOD е подписал договор за наемане на приблизително 1300 кв. м, от които 900 кв. м - складове и 400 кв. м - офисна площ, в Логистичния център Sofia Airport Center (SAC).

Naturproduct OOD е вносител на западноевропейски продукти в България, сред които са козметични марки, хранителни добавки и продукти за устната хигиена. Компанията е изключителен вносител на Dr. Theiss, предлагаща естествени козметични продукти и диетични добавки на германския производител Dr. Theiss Naturware.

Наемателите имат възможността да приспособят складовете и офис помещенията спрямо техните нужди.

Строежът на трите логистични сгради е пред завършване, а складовото пространство в първите две от тях е изцяло отдадено под наем. В съседство с Логистичния център е офис центърът, където се изгражда пететажна Клас А офис сграда с площ от 17 500 кв. метра. Предвижда се тя да бъде завършена в края на 2009 година и това ще е първата офис сграда, сертифицирана по системата LEED. Системата LEED е процес на сертифициране на сгради, които са съобразени с международни стандарти за опазване на околната среда.

След като бъде завършен, Sofia Airport Center ще бъде най-големият международен бизнес парк в България с площ от 165 000 кв. м, пространство за клас А офиси и логистика, хотел с 250 стаи, зали за конференции и съоръжения за отдих. Разположен е в близост до летище София.