Австрийската група Immoeast прекрати строителството на 10 мола с обща търговска площ от 350 хил кв. м в Румъния, които трябваше да бъдат завършени до 1 г., пише PropertyEU.

Отлагането е заради рязкото понижение на пазара в северната ни съседка, вследствие на кредитната криза и спадът в търсенето на търговски площи от страна на веригите за търговия на дребно, става ясно от съобщението на ръководството на компанията, публикувано в пред бизнес изданието Ziarul Financiar.

Според плановете на компанията в периода 2008-2009 г. трябваше да бъдат завършени търговските центрове West Gate Craiova, Gold Plaza Baia Mare, Euromall Galati, както и Polus Center в Констанца, като общият обем на инвестицията беше половин милиард евро.

В момента Immoeast притежава три мола на територията на Румъния - Euromall Pitesti, Polus Center в Клуж и Armonia Center din Arad.

Австрийската компания инвестира в сектора на недвижимите имоти в Румъния, Чехия, Русия, Полша, Унгария, Словакия, България, Украйна, Босна, Хърватска, Сърбия и Словения, а в портфолиото й са включени 219 имота и проекта с обща площ 4.3 млн. кв.м.