Цените на луксозните имоти в централен Лондон са се покачили с 1.7% през юни, отчитайки ръст за трети пореден месец, вследствие покачващото се доверие между богатите инвеститорите на пазара, пише PropertyWire.

Цените на жилищата в най-скъпия сегмент - на имоти на цена над 10 млн. паунда, са отчели ръст с 1.9% през юни, сочат последните данни на Knight Frank. Лидери сред купувачите на луксозни имоти в Лондон са руснаците, следвани от гърците и италианците.

За периода април-юни цените на луксозните имоти отчитат ръст с 3.7%, което е най-стабилният тримесечен ръст от септември 2007 г., отчитат експерти.

Броят на наличните луксозни имоти на жилищния пазар в Лондон през юни е бил с 29.2% по-малко спрямо същия период на миналата година, а броят на купувачите търсещи луксозни имоти е с 14% по-висок.

Доверието на богатите клиенти към жилищния пазар в британската столица започва да се възвръща, като доскорошните огледи вече стават реални покупка, казва Лиам Бейли, директор на жилищните проучвания към Knight Frank.