Непосредствено след последния Министерски съвет министрите в оставка отговориха на въпроса „по- богати или по-бедни си тръгват"

„Излизам от властта такъв, какъвто влязох". Това каза досегашният финансов министър Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС: „Горе-долу какъвто влязох. Винаги има обогатяване като опит и затъпяване в академичен план".

Орешарски каза, че познава наследника си Симеон Дянков. На въпрос какво мисли за него, финансовият министър в оставка заяви: "Бъдещето ще покаже".

Задлъжняла във финансов план, но богата с контакти, емоции и приятели си тръгва министърът на правосъдието Миглена Тачева.

Бившият и бъдещият правосъден министър Миглена Тачева и Маргарита Попова се познават от десетилетия. Тя е абсолютен професионалист, каза правосъдният министър Миглена Тачев.

„Във финансово отношение съм сигурен, че ако бях останал в предишната си професия щях да бъда много повече напред, както повечето мои колеги, но това няма значение, защото излизам много по-богат на впечатления, на контакти, на спомени. Това бяха изключително интересни и пълноценни осем години, не съжалявам нито за минута", каза министърът на държавната администрация Николай Василев.

„Междувременно ми се роди дете, което е най-голямото щастие за всеки един родител", каза още той.

Относно очакванията си за следващото правителство, Василев заяви, че има силни имена и очаква приятни изненади.

Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов каза, че смята, че е достигнал върха на своята политическа кариера.

„В този смисъл излизам доста обогатен със знания и с опит, който надявам се, че ще ми бъде полезен и по-нататък.

Що се отнася до проблемите, грешките включително и това, което направихме през този мандат, мисля, че ако времето ги сложи на кантар, положителните неща ще са доста повече от отрицателните, което смятам, че е добре", посочи Гагаузов.

Със заема от приятел, който е посочил в данъчната си декларация, министърът в оставка каза, че има намерение да си купи жилище и се надява така да е „прибавил малко", не да е обеднял за времето на мандата.