Прoучване свързано с женското облекло на работното място в САЩ показва, че носенето на дрехи, разкриващи твърде много плът на работното място, отблъсква колегите от мъжки пол и дори влияе върху перспективите за кариерата на жените, пише thetimesofindia.com.

Проучването сочи, че много от работещите жени заменят строгите си костюми за по-женствени дрехи, подчертаващи формите.

Проучването е поръчано от американската авторка Елизабет Скуайърс. "Гърдите стават все по-големи, но дрехите изглежда стават все по-малки, особено на работното място," казва Скуайърс.

Хората, провели проучването, откриват, че показването на прекалено много плът в офиса може да действа разсейващо на останалите и дори да навреди на кариерата на жената.

На анкетираните мъже са били показани снимки на жени в нормална работна обстановка в различни тоалети и с различни размери на сутиените.

Запитани кои изглеждат най-професионално и представително, повечето мъже избират "дискретно облечените" жени със "среден размер гърди".

Според Скуайърс показването на малко деколте e добре за някои жени с хубава фигура и може да им помогне в кариерата.

"За да изглеждате наистина добре в този тип ''показно" облекло, трябва да имате почти перфектна фигура, съветва жените Скуайърс. Трябва да признаем обаче, че повечето от нас нямат такава," казва тя.

Дори и при дамите с перфектна фигура е спорно дали да използват силата на гърдите си. Показването на малка част от гърдите може да изглежда наистина чудесно," добавя тя.

Скуайърс обаче предупреждава, че никоя жена не би трябвало да си позволява, да бъде „определяна" по гърдите си.