Наскоро ви показахме най-големия пасажерски кораб в света. Днес ще се спрем на по-малки като размер, но не и като лукс, плавателни съдове. Класацията на най-луксозните яхти под наем е на списание „Форбс":

Амнезия

Яхтата побира 12 гости и може да бъде наета за плаване по Средиземно или Карибско море през цялата година. Дълга е 59 метра. Сред екстрите са голямо джакузи с воден бар, фитнес и др.

Aquada

Това е първият амфибиен плавателен съд - той развива скорост от 160 км/час на суша, като може да се превърне в лодка и да се движи с 48 км/час във водата. Цената от 85 000 долара е направо нищо - представете си погледите на хората, когато излезете от пътя, цепите през плажа и започнете да плавате във водата - безценно!

Cornucopia Majesty

Яхтата е с пристанище Ню Йорк и в нея често се събират на парти до 1 200 души. Има три палуби, три етажа и всичко необходимо за провеждане на големи празненства. Площта й е 2 700 кв. м и е известна като най-голямата на източното крайбрежие.

Стад Амстердам

Това е реплика на кораб с платна от 19-и век. Дълъг е 75 метра, а пътниците се чувстват сякаш пътуват назад във времето. Има три мачти и 29 платна. Скоростта му е 17 възела.

Africat 420

Яхтата е малка - дълга е само 6.6 метра, но е изключително луксозна. Вътре е обзаведена по последната дума на техниката, а освен това е енергийно ефективна. Развива максимална скорост от 29 възела.

Eurodam Penthouse Suite

Лодката е дълга 280 метра, а апартаментът Евродам Пентхаус е голямата й гордост. Той има площ почти 100 кв. м и огромни френски прозорци, от които да се радвате на океана. На разположение е иконом 24 часа в денонощието.

MITseaAh

Освен луксозна, яхтата е и бърза. Гостите могат да закусват в Сен Тропе и да обядват в Монако. Има пет стаи (за общо 10 души), всяка от които е обзаведена в определен тематичен стил - азиатски, американски, ориенталски и тн.

Атлантис

Атлантис всъщност е пристанище на Бахамите, което предлага колекция от луксозни яхти. То е нещо като супер хотел, само че вместо да си наемате стаи, вие си наемате яхта. Освен лодките, в пристанището има казина и нощни клубове, както подобава на един истински курортен комплекс.

Douce France

41-метровият катамаран е пълен с изненади. По време на плаването екипажът може да ви улови риба тон, да я занесе на готвача и след минути да ви сервира пресен обяд. Яхтата има и богата колекция от вина. Обикновено плава към до тихи и отдалечени дестинации.

Ambush

Това е луксозна риболовна яхта, на която имате възможност да ловите риба заедно с опитни моряци. Вечер гостите се местят на по-големия кораб Олга за масаж и вечеря. Плава в Карибско море.

Dockominiums

Това е отново яхтен курорт. Намира се в Кий Уест. След ден прекаран в океана на някоя от луксозните яхти, гостите се прибират в пристанището, където ги чакат заведения и атракции.