Малко преди началото на Световния икономически форум в Давос (27-31 януари) вижте кои са най-престижните подобни събития, на които ще се срещне бизнес елитът на света тази година:

1. Глобалната инициатива на Клинтън

21-23 септември 2010

Ню Йорк

Бил Клинтън започна инициативата през 2005 г. с цел да събере на едно място бизнесът и филантропията. Даренията, събрани чрез форума, са вече на стойност 58 млрд. долара. Миналата година на срещата присъстваше и президентът Обама.

2. Клубът на директорите в Бостън

Осем обяда на година

Бостън, Масачузетс

Клубът е на 20 години, създаден е в сътрудничество с Колежа по мениджмънт в Бостън. Бизнес величия се срещат осем пъти в годината на обяд.

3. Съветът на Wall Street Journal

През 2008 и 2009 конференцията се проведе в хотел Four Season във Вашингтон. Миналата година събитието бе открито с реч на Рам Емануел, а сред другите CEO-та бяха Анжела Брейли от WellPoint, Леон Блел от Apollo Management и др.

4. Световният икономически форум в Давос

26 - 31 януари 2010

Тази година ще се проведе 40-тата среща на форума, която ще бъде под надслов „„Подобряване на световното положение: преосмисляне, преобразуване, преустрояване" Ще се съберат 2 500 души от почти 100 държави, сред които политически фигури и бизнес лидери.

5. Технологичен форум Fortune Brainstorm

22-24 юли 2010

Аспен, Колорадо

Тази среща е мост между технологиите, развлекателната индустрия, медиите и бизнесът. Изданието Fortune ще проведе още два форума тази година - между 12 и 14 април в Лагуна, Клаифорния, ще се състои конференция, посветена на климата и околната среда, а на 26-28 юни в Кейп Таун ще се състои Световен икономически форум на Fortune, който умишлено ще съвпадне със Световното първенство по футбол.

6. Борд на директорите CECP

Тази година ще има три конференции: 22 февруари в Ню Йорк, 6-7 май в Лондон и 11 ноември в Абу Даби

CECP е съкращение на Комитет за окуражаване на корпоративната филантропия. Сред участниците във форумите ще бъдат Том Брокоу от NBC, Джефри Имелт от GE, Карлос Госн от Nissan и др.

7. Националната среща на Детройтския икономически клуб

Все още няма фиксирана дата за тази година

Детройт, Мичиган

Миналата година тази среща се проведе за пръв път. Тя акцентира на проблеми вътре в САЩ, като разходи за инфраструктура и др.